Mozis játék

Killer Elite - Válogatott gyilkosok

Játssz velünk és nyerj jegyet rá a blogon! Tudj meg többet itt!

Racing Dream

Autós pályaversenyzésről mindenkinek

Friss topikok

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

sebessegoltara feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

HTML doboz

Hungaroring záróhétvége - első nap

B. Capelluti 2013.10.12. 21:03

2013. október 12-13-án zárul a Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság a Hungaroringen. Ez történt szombaton.

2013.10.12., OB II. kategória (Formula)

A szombati első versenyre teljesen felszáradt az aszfalt mire a formula autósok kigurultak a pályára. Az élről induló, és a bajnoki pontversenyt vezető Höher Christopher megtartotta vezető helyét a start után és magabiztos győzelmet aratott. Fekete Krisztiánnak a jól sikerült időmérő edzés után a verseny is jól alakult és az osztrák versenyző mögött, a második helyen fejezte be a futamot. A dobogó harmadik fokára a hetedik helyről induló Pödör Balázs ért fel, aki az utolsó métereken nagy csatában előzte meg az ex-Forma-1-es tesztpilótát, Channoch Nissanyt. A verseny után azonban Höher autójának súlya nem érte el a minimum határt és kizárták a versenyből. A győzelem Fekete Krisztiáné lett, Pödör a második, Nissany a harmadik helyre jött előre.

synergon kupa formula szombat 01

2013.10.12., OB I. kat (Túra), OB VII. kat (Lotus Cup Eastern Europe)

A rajtot követően oda-vissza előzték egymást a versenyzők az első ötben. A második körben már egy letisztultabb képet láthattunk és Bódis Kálmán vette át a vezetést a túraautósok között. Második helyre Herczog Helmut ért fel, Fekete Zoltán pedig az ötödik helyen haladt. A rajt vesztesei ifj. Ficza Ferenc és Gáspár Zsolt voltak, akik negyedik és hatodik helyre csúsztak vissza az első sorból. Az idei évben a FIA ETCC-ben rajthoz álló magyar versenyző a hatodik körben feljött a harmadik helyre és elindult Herczog után és egy körrel később meg is előzte a BMW-s versenyzőt.  A 25 perc + 1 körös verseny végén az abszolút értékelésben Bódis Kálmán ért célba az első helyen, ifj. Ficza Ferenc lett a második, Herczog Helmut pedig a harmadik.

F-1600: A legkisebb túraautós kategóriában Lévai Zoltán a rajt után maga mögé utasította Mohácsi Ákost és meg is tudta tartani vezető helyét a verseny végéig.

synergon kupa tura szombat 09

F-2000: A kategória első helyezettje Fekete Zoltán lett, aki ügyesen használta ki a rajt utáni tumultust a célegyenes végén. Második helyen Gáspár Zsolt, a harmadikon Koncek Julo ért célba.

Lotus Cup Eastern Europe: A Lotusok között Vizin Tamás a rajtot követően is megtartotta vezető helyét és rajt-cél győzelmet aratott kategóriájában. A dobogó második fokára Lekeny György, a harmadikra Lekeny Márk állhatott fel.

synergon kupa tura szombat 12

OB V. kat. (RRC Suzuki Swift Kupa)

A legizgalmasabb versenyt a mai napon is ez a kategória hozta. Bárkovics Zoltán nagyon jól kapta el a rajtot és a negyedik helyről gyorsan az élre állt, de nem tudott magabiztos előnyt kiautózni. A bajnoki cím várományosa, Nagy Dani autója elektromos hiba miatt megállt és feladni kényszerült a futamot, ezzel értékes pontokat veszített a bajnokságban.

synergon kupa suzuki szombat 08

A futam végén hatalmas csata bontakozott ki, az első három helyezett 2 mp-en belül autózott egymáshoz, de Bárkovics meg tudta tartani a vezető helyet és megnyerte a futamot. Szoros csatában, de végül alulmaradt ifj. Ficza Ferenc a győzelemért folyó csatában, így meg kellett elégednie a második pozícióval. A harmadik helyen az egyre jobb teljesítményt nyújtó fiatal versenyző, Tassi Attila végzett.

OB VIII. kat. (Lotus Ladies Cup):

Az első helyről induló Bende Adrienn rosszul kapta el a rajt pillanatát és egészen a negyedik pozícióba esett vissza az első kanyart követően. Vershuur Sheila vette át a vezetést, de Bende gyorsan felzárkózott mögé és vissza is előzte holland versenyzőtársát. Sheila versenye a hetedik körben ért véget, amikor csúnyán összetörte a Lotust és a pilótát kórházba is kellett szállítani. A balesetet követően pályára küldték a biztonsági autót, majd az újraindítást követően Bende elkezdte leszakítani a mögötte érkezőket és magabiztos versenyzést bemutatva nyerte meg a futamot a másik holland származású versenyző, Braams van der Berg Lisette előtt. A harmadik helyet György Anett szerezte meg, Sas Szilvia a negyedik helyen ért célba. 

Második verseny

OB V. kat. (RRC Suzuki Swift Kupa) Futam 2.

A Suzuki Swift Kupa kétségtelenül Nagy Daniról szólt a hétvége során, hiszen az első versenyen elszenvedett kiesés miatt Tassi Attila látóterébe került a bajnoki címre esélyes versenyző. A második futamon a kiesés miatt Dani csak az utolsó előtti helyről várhatta a start pillanatát és érezhetően nagy teher volt a vállán a verseny előtt. Nagy körről-körre egyre előrébb került és egészen a harmadik pozícióig zárkózott fel. Ez azt jelenti, hogy a 2013-as RRC Suzuki Swift Kupa bajnoka lett és az utolsó futamnak tét nélkül vághat neki.

synergon kupa suzuki szombat 09

A versenyt ifj. Ficza Ferenc nyerte meg Tassi Attila előtt.

OB I. kat. (Túra), OB VII. kat. (Lotus Cup Eastern Europe) Futam 2.

A túraautós mezőny összesített értékelésében Bódis Kálmán ért célba elsőként, Fekete Zoltán a kiváló rajt után pedig meg tudta tartani a második helyet egészen a verseny végéig. A dobogó legalsó fokára Herczog Helmut állhatott fel.

synergon kupa tura szombat 15

F-1600: A győzelmet a második versenyre beugró Tim Gábor szerezte meg Mohácsi Ákos és Karajannisz Manolisz előtt. Mohácsi ezzel a bajnoki címet is megszerezte.

F-2000:

Lotus Cup Eastern Europe: Lotus Cup Eastern Europe: Vizin Tamás a gyengébb időmérő után megelőzte ellenfeleit és megnyerte a második futamot is a kategóriában. Második helyen Lekeny György, a harmadikon Lekeny Márk ért célba.

 

OB II. (Formula)

Pödör Balázs: Most mentem először esőgumival ezzel az autóval és próbáltam folyamatosan gyorsulni. Egyre jobban mentem és végül a hetedik időt sikerült autózni. A versenyen a rajtom jól sikerült, bár elég nagy tumultus volt, de ötödikként fordultam. Az előttem lévő versenyzőnek, Királykuti Márknak leszakadt az autójáról a vezetőszárny. Ott elveszítettem mögötte egy kört, nem támadtam, mert nem tudtam mit fog reagálni az autója. Utána megelőztem és elkezdtem hozni a ,második és harmadik helyen haladókon. Utolértem Chanoch Nissanyt és nagy csatában meg is előztem és bejöttem a harmadik helyre.synergon kupa formula szombat 07

Fekete Krisztián: Az időmérőn második lettem Christopher Höher mögött és a fiam előtt, nagyon örültem, nagyon boldog voltam. A verseny jól alakult hoztuk, amit hoznunk kellett. Második lettem a versenyen, Dominik pedig az ötödik helyen végzett. A verseny után azonban Cristophert kizárták, mert az autója nem érte el a minimum súlyt, így én végeztem elsőként, Dominik pedig a negyedik helyen.  Nagyon sajnálom, mert nem azért nyert, mert 2.5 kg-mal könnyebb volt az autója, bár tudom a szabály az szabály, ezt be kell tartanunk. Örülök most nagyon, mert a testvérem, Fekete Zoli is nyerni tudott a kis-túraautók között.

Fekete Dominik: A verseny előtt nagyon izgultam, mert az időmérő nagyon jól sikerült és a harmadik rajthelyet szereztem meg. Soha nem indultam még ennél jobb pozícióból és harmadik is csak egyszer voltam, Szlovákiában. És azért izgultam, mert a rajtok általában nem sikerülnek túl jól és ezt a rossz szokásomat most is megtartottam. A pillanatot nagyon jól elkaptam csak a kerekek kipörögtek és erre későn reagáltam, emiatt többen elmentek mellettem.

OB I (Túra)

Fekete Zoltán: Az időmérő edzést kicsit eltaktikáztuk, mert száradó pályán kezdődött a kvalifikáció. Azt gondoltuk, hogy a slick gumikkal pár lassú kör után sikerül egyet jól összerakni. Ez nem jött össze sajnos a pálya nagyon vizes volt és nem tudtunk mit kezdeni. A piros zászló alatt lecseréltük a gumikat, de csak a negyedik helyre volt elég. A versenyem nagyon jól alakult, a pálya felszáradt, a rajtot jól sikerült elkapni, új gumikkal tudtunk indulni. A második kanyarban megszereztem azt a pozíciót, amit a kategória engedett és azt tudtam tartani a futam végéig.

Mohácsi Ákos: Az időmérőm nagyon jól alakult, eleve nagyon szeretek vizes pályán menni. Az autóra csak a négy gumit kellett feltennünk és ez tökéletes volt. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy az abszolúlt értékelésben a negyedik helyen tudtam végezni. Előttem mögöttem csak nagy autók voltak. Sajnos tudtam, hogy ennek megvannak az árnyoldalai, mert azok az autók, amik esőben nem tudtak olyan gyorsak lenni, száraz pályán rögtön megérkeztek az első két-három kanyarban. Majd beszorultam Lekeny Márk mögé, többször 5-6 körön oda-vissza támadtuk, előztük egymást., majd egy  jól sikerült manőverrel megelőztem és a kategória második helyén végeztem.

ifj. Ficza Ferenc: Az időmérő edzésen vizes volt a pálya és tudtuk, hogy ez a SEAT-nak kedvez és szerettem volna megszerezni az első rajtkockát és ez sikerült is. Sajnos a futamon nem tudtam felállni a rajtrácsra, mert futómű alkatrészt kellett cserélni az autóban, emiatt a boxutcából rajtoltam és egy izgalmas versenyt futottam.

OB V. (RRC Suzuki Swift Kupa)

ifj. Ficza Ferenc: Nagyon nehéz volt a SEAT után vezetni a Suzukit. 4-5 körbe telt mire át tudtam állni erre az autóra. A többiek gyorsabbak voltak egy kicsit, mire visszarázódtam már elment a verseny fele. De nagyon nagyot harcoltunk, Suzukiba akármikor visszaülök, annyira jó érzés menni, hogy hihetetlen.

Tassi Attila: Az időmérő edzést sikerült megnyernem Dani büntetése miatt. A versenyen a rajt nagyon jól sikerült, tudtam tartani a pozíciómat még az első körben elsőként fordultam, utána Bárkovics szélárnyékból megelőzött. Egy kicsit később hibáztam egyet a célegyenes ráfordítónál és ott elment mellettem if. Ficza Feri és már nem tudtam visszaelőzni.  Végül harmadik lettem, Dani kiesett, nem szerzett pontot, szeretném a következő futamot megnyerni.

Nagy Dani: Az éjszaki esős időjárás miatt vizes pályán kellett kimenni a PÁLYÁRA. Úgy éreztem, hogy nagyon gyorsan meg tudtam barátkozni a környezeti tényezőkkel, folyamatosan ott tudtam lenni az elejében, folyamatosan javultak a köridők. Tassi Attila jött mögöttem és húztam magammal, Bárkovics Zoli is ott volt. A végén sikerült egy jó kört összeraknom, amivel megnyertem volna az időmérő edzést, de az Alesi kanyar kijáratánál elhagytam a pályát, emiatt törölték a körömet és így a harmadik helyről várhattam a futamot. Amivel meg voltam elégedve, mert a bajnokság szempontjából elég lehetett volna. A rajtnál elment mellettem Zoli, de mentem velük. Tudtam tartani az előttem haladók tempóját egészen a kilencedik körig, amikor is egy szerencsétlen elektronikai hiba miatt megállt az autó és kiestem.

 

Címkék: hungaroring túraautó kisficza agyb

Szólj hozzá! Facebook komment

A bejegyzés trackback címe:

https://racingdream.hu/api/trackback/id/tr145565408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása